FAQ’s

FAQ’s

  • Kan ik ter plekke een kerstboom komen uitzoeken bij jullie?

Ja, dat kan zeker! Check de homepage voor de actuele ophaaldagen. Zodra je een kerstboom hebt uitgezocht kun je op onze kavel direct je abonnement regelen op éen van onze computers. Let op: we hebben geen pinautomaat, dus betalen gaat via mobiel bankieren.

  • Hoe verzorg ik mijn kerstboom?
  1. Voor kerst: Dompel je boom bij thuiskomst met de kluit even goed onder in een emmer met water.
  2. Laat je boom een dag of 2  acclimatiseren in een koele ruimte, zoals een schuur of bijkeuken. 
  3. Zet je boom niet te dicht bij de verwarming of kachel, op minimaal 1,5- 2 meter afstand. Heb je vloerverwarming? Zet je boom dan op een krukje of tafeltje.
  4. Geef je boom dagelijks een beetje water (niet teveel!). Bij twijfel: voel met een vinger in de pot of de grond nog vochtig genoeg is.
  5. Na kerst: Zet je boom dan eerst een paar dagen in de schuur of garage, alvorens je hem buiten zet of weer  terugbrengt. Zo kan de boom acclimatiseren.
  • Hoeveel groeit een kerstboom in een jaar?

Dat is afhankelijk van de boomsoort. Een Nordmann is een trage groeier, hij doet er zo’n 7 a 8 jaar over om tot 1 meter te komen.Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij snel te groot is voor je kamer…

Alle sparren groeien sneller, gemiddeld zo’n 5-15 cm. per jaar. 

Bij de Kerstboomgaard leveren  en nemen we bomen in tot max. 1,80 omdat het anders fysiek te zwaar wordt i.v.m.het in-en uitgraven. 

  • Wat als mijn boom te groot wordt?

Is je boom toch groter (geworden) dan 1,80 m. dan ben je uiteraard nog steeds welkom, alleen moet je dan zelf het graafwerk verrichten. Ons advies is om je boom tegen die tijd gratis om te ruilen voor een kleiner exemplaar. Ook dát is onze boomgarantie.

  • Mijn boom komt niet van de Kerstboomgaard, kan ik hem dan wel bij jullie terugplanten?

Dat kan zeker! Je kan je boom komen brengen (of laten ophalen). Hij komt dan op onze kavel. Je kunt hem komen doneren voor hergebruik of je wordt lid en komt hem zelf het volgende jaar weer ophalen. Je dient je hiervoor wel aan te melden via de website bij “eigen boom terugplanten”. Je krijgt dan bericht over onze gezellige plantdagen in januari.